Suurin osa diasivuista sisältää yleensä jonkinlaista tekstiä esityksen tueksi. PowerPoint sisältää erilaisia tehokeinoja tekstin asetteluun ja visuaaliseen piristämiseen, joita käymme tässä kappaleessa läpi.
Pohditaan seuraavaksi diaesityksen sisältöä. Suurin osa diaesitysten sisällöstä on useimmiten tekstiä. On siis syytä miettiä minkälaista tekstiä dioihin kannattaa kirjoittaa. Diasivuja suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon muutamia luettavuuden ja käytettävyyden kannalta tärkeitä asioita.
Diaesityksen sisältö on esimerkiksi hyvä pitää tiiviinä ja keskittyä ylenpalttisen tekstin sijaan korostamaan puheessa esiteltäviä asioita. Sivuja ei myöskään kannata pakata liian täyteen, vaan tietoa on hyvä jakaa useammalle dialle. Katso seuraavalta videolta ohjeita hyvän diasisällön rakentamiseen.
Diasivuihin on helppo lähteä kirjoittamaan tekstiä PowerPointin normaalinäkymässä tekstikenttiä klikkaamalla. Enter-painalluksella pääsee tekstikentässä aina seuraavaan luettelomerkkiin. Tekstiä voi kirjoittaa myös jäsennysnäkymässä, jolloin vasempaan reunaan tulevat näkyviin kaikkien diasivujen tekstit ja koko esityksen sisältöä voi muokata yhdestä paikasta.
Vakioasetuksiin kuuluvat luettelomerkit voi halutessaan muuttaa numeroinniksi tai ottaa kokonaan pois käytöstä. Aloitus-välilehden Kappale-työkaluissa on näppäimet luettelomerkkeihin ja numerointeihin. Näppäinten vieressä olevista nuolinäppäimistä avautuvat lisävalikot, joissa on erilaisia tyylejä merkintöihin.
Esimerkiksi luettelomerkkejä on PowerPointissa tarjolla useita erilaisia.
Diasivuihin kirjoitettua tekstiä voi myös sisentää alatasoille, jolloin tiettyjä rivejä voidaan jakaa ikään kuin alaotsikoiden alle. Tekstin sisentäminen tapahtuu käytännössä Aloitus-välilehden Suurenna luettelotasoa ja Pienennä luettelotasoa -näppäimillä. Tässä toimivat kätevästi myös näppäimistön pikakomennot Tab (Sarkain) sisennyksen kasvattamiseen sekä Shift + Tab sisennyksen vähentämiseen.